Phở se středně uvařeným hovězím masem

Phở bò tái je vietnamská polévka se středně uvařeným hovězím masem. Připravuje se velmi podobně jako phở bò chín, s tím rozdílem, že maso úplně nedovaříme a je tedy uvnitř lehce krvavé anglicky “rare”. V našem překladu to znamená přibližně toto:

Saignant
neboli rare je upečený steak, který je na povrchu hnědý, pod povrchem růžový, ale vnitřek masa je ještě syrový a krvavý. Prstem můžeme zmáčknout jenom prostředek steaku, všude jinde je opečené maso pevnější.

Nedovařené maso se vytáhne z hrnce a nakrájí se na velmi tenké plátky. Pohodlně ho pak můžeme jíst hůlkami.

Suroviny:

Zelenina a bylinky k phở bò tái

Zelenina a bylinky k phở bò tái

 

  • 1000g hovězích morkových kostí
  • 200g hovězích ocasních kostí
  • 200g hovězího masa – hodí se jakékoliv, které lze dobře nakrájet na plátky, například svíčková a další
  • 1000g rýžových nudlí (Bánh phở thái)
  • trocha anýzu
  • 3 litry vody
  • 2-3 semínka fenyklu
  • 1 usušená šalotka
  • 5g nestrouhané skořice a kardamonu
  • 2 -3 arašídové červy z rodu sumýšovců
  • 1 velký kus čerstvého zázvoru, dobře umytý

K dochucení můžete použít:

  • vietnamskou rybí omáčku (Nước mắm)
  • chilli omáčku (Ớt tưới)
  • Jarní cibulku
  • Koriandr
  • různé čerstvé bylinky
  • citron, limetku
  • pepř
  • ocet

Příprava

Vývar připravíme stejným způsobem jako pro phở bò chín. Tak tedy. Nejdříve rozbijeme nějakým vhodným nástrojem kosti (nejlépe kladivem) na malé kousky. Poté je dobře propláchneme, abychom drobné štěpiny, které rozbitím vzniknou nemuseli při jídle plivat ven.

Usušíme (pokud už nemáme) kardamon, skořici, anýz, fenyklová semínka a červíky. Orestujeme sušenou šalotku a zázvor a poté vše dáme do hrnce s vodou. Vaříme poodkryté na mírném ohni přibližně hodinu. Poté tam vložíme nenakrájené maso.

Když se nám vyvaří přibližně třetina vody a v hrnci zbydou pouze 2 litry vývaru, tak maso vytáhneme a nakrájíme na velmi tenké plátky – tak aby každý měl asi 3 – 4 mm. Nudle přelijeme horkou vodou, počkáme až změknou a vodu slijeme. Vložíme do misky, nakrájené maso poklademe na ně a vše dozdobíme cibulí a bylinkami. Přidáme čerstvé bylinky, nadrobno nakrájený čerstvý zázvor a vše přelijeme horkým vývarem.

Podáváme s omáčkami na dochucení a množstvím čerstvého zelí a jiných bylinek.【スキンケア】資生堂 クレドポーボーテ シナクティフ クレーム (レフィル)医薬部外品02P05Dec15
プラチナ ダイヤモンド リング スリーストーン プラチナ・ダイヤモンド0.2ct スリーストーンリング(指輪) ダイヤモンド指輪
【ROGAR】ローガル メンズ腕時計 RO-047M-BS 10気圧防水(日本製) /10点入り(代引き不可)【S1】
【28日迄!全品2点で5%OFF】【交換用コンテナ付】無煙炭火バーベキューグリル「ロータスグリルXL」レッド お試し炭付きセット 【ポイント10倍/送料無料/在庫有/あす楽】【RCP】【p0801】
【 業務用 】万能カート NBKA‐S
パナソニック ファクトライン100 本体 L=3m DH2413(8185403)
難燃備蓄用毛布(日本防災協会認定品) 750×2000mm コンパクトタイプ 20枚入り (3-4628-02)
天然木アルダー無垢材使用のシンプルでベーシックなデザインライティングデスク脚付き日本製・国産・オイル塗装仕上げ90cmロータイプ・ハイタイプ照明付きLED照明・引出し付
ヤマケン K型中華まな板 小 150mm
アクリルバードゲージカバー  観音開き式 W670×H660×D440 スタンダードタイプ【鳥かごケース、鳥、オウム、インコ、九官鳥、小動物、防塵、防音、保温、アクリルケース、バードケース、透明アクリ

Připojte se k příznivcům vietnamské kuchyně

Jednou za týden až čtrnáct dní vám budu zasílat tipy na zajímavé vietnamské recepty a novinky, které objevím.

, ,

No comments yet.

Napsat komentář