O BepViet.cz

Bepviet.cz jsem založil na přelomu dubna/března 2010 při mém prvním pobytu ve Vietnamu. “Bếp Việt” znamená v překladu vietnamská kuchyně. Portál se tedy bude zabývat především vietnamskou kuchyní a vším, co k ní neodmyslitelně patří.

Jednou zde naleznete informace o její historii, stolování, surovinách a v neposlední řadě množství přehledně roztříděných receptů . Rád bych, aby se tady z toho časem stala malá (podle možností) vietnamská kuchařka s důrazem na kulturní historii celé JV Asie.

Na stránkách tedy naleznete i články o kuchyni laoské a khmerské.

Informace, které zde můžete nalézt jsou z velké části nepřímé překlady z vietnamských kuchařek a často doplněné o mé vlastní postřehy z cest po JV Asii.

Fotografie jsou většinou mé vlastní produkce a když ne, tak je uveden odkaz, kde jsem je pořídil.

Vyhrazuji si právo nepřijímat žádnou odpovědnost za Vaše případné kulinářské nezdary a rád se s Vámi podělím o rady či informace v komentářích, ale vždy prosím slušně a k tématu. Za chyby, kterých se dopustím se předem omlouvám.

Pokud někdo na něco narazí, tak budu vděčný, když se mi ozve.

Líbí se Vám tenhle web či jenom článek? Recepty samozřejmě můžete sdílet se svými přáteli na různých sociálních sítích a určitě mě potěší, když pošlete odkaz na recept či stránku svým kamarádům a známým.

Všem kuchařům a kuchařkám přeji dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!

Tomáš Procházka