Kuřecí rýžová polévka je jednoduché a chutné vietnamské jídlo, které zvládnete bez potíží připravit i v ČR.
- 1 kuře (tak kilové)
- 300g vepřových kostí
- 150g promyté kvalitní rýže
- 100g promyté lepivé rýže
K dochucení:
- jarní cibulku
- koriandr
- citronové listy
- pepř
- ochucovadla
Příprava:
Dobře pormyté kuře dáme vařit do hrnce. Když je uvařené, tak ho naporcujte, maso oddělte od kostí a natrhejte. Omyjte a spařte vepřové kosti. Poté je znovu opláchněte a vložte do hrnce kde jsou kosti kuřecí. Společně je vařte tak dlouho, dokud nevznikne vývar.
Rýže smícháme a přisypeme do vývaru. Když je rýže uvařená, tak můžeme podávat. Před podáváním ji nezapomeňte dochutit!
Nakonec nakrájejte jarní cibulku, citronové lístky, nasekejte koriandr. Na dno misky vložte cibulku, vlijte vývar s rýží a navrch dejte maso. Posypte pepřem, koriandrem a citronovými lísty. Podávejte horké.
Zdroj obrázků: fivefooteater.blogspot.com
Je to dokonalá “polévka”. Kamarád vietnamec mi ji několikrát uvařil a byla úžasná. Někoho by však mohlo odradit to, že v polévce je kuřecí maso i s kůžemi a vším, co na něm je (kromě kostí). Nevím, jestli je to pravda, Quan neumí moc dobře česky, ale říkal že na Cháo gà je mnohem lepší slepičí maso, než kuřecí. Každopádně jsem moc rád, že jsem tento recept našel 🙂
Ahoj, díky za tip se slepičím masem:-)Dnes bych to již nepřekládal asi jako “polévka”, ale spíš “kaše”. Prostě něco mezi…To jen pro upřesnění.