Rýžová kuřecí polévka – Cháo gà

Kuřecí rýžová polévka je jednoduché a chutné vietnamské jídlo, které zvládnete bez potíží připravit i v ČR.

 

Suroviny:

  • 1  kuře (tak kilové)
  • 300g vepřových kostí
  • 150g promyté kvalitní rýže
  • 100g promyté lepivé rýže

K dochucení:

  • jarní cibulku
  • koriandr
  • citronové listy
  • pepř
  • ochucovadla

Příprava:

Dobře pormyté kuře dáme vařit do hrnce. Když je uvařené, tak ho naporcujte, maso oddělte od kostí a natrhejte. Omyjte a spařte vepřové kosti. Poté je znovu opláchněte a vložte do hrnce kde jsou kosti kuřecí. Společně je vařte tak dlouho, dokud nevznikne vývar.

Rýže smícháme a přisypeme do vývaru. Když je rýže uvařená, tak můžeme podávat. Před podáváním ji nezapomeňte dochutit!

Nakonec nakrájejte jarní cibulku, citronové lístky, nasekejte koriandr. Na dno misky vložte cibulku, vlijte vývar s rýží a navrch dejte maso. Posypte pepřem, koriandrem a citronovými lísty. Podávejte horké.

Zdroj obrázků: fivefooteater.blogspot.com

Příspěvek byl publikován v rubrice Jižní Vietnam, Recepty dle druhu, Recepty dle území, Rýžové kaše, Severní Vietnam, Střední Vietnam, Vietnam se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Rýžová kuřecí polévka – Cháo gà

  1. Dirku napsal:

    Je to dokonalá “polévka”. Kamarád vietnamec mi ji několikrát uvařil a byla úžasná. Někoho by však mohlo odradit to, že v polévce je kuřecí maso i s kůžemi a vším, co na něm je (kromě kostí). Nevím, jestli je to pravda, Quan neumí moc dobře česky, ale říkal že na Cháo gà je mnohem lepší slepičí maso, než kuřecí. Každopádně jsem moc rád, že jsem tento recept našel 🙂

    • Admin napsal:

      Ahoj, díky za tip se slepičím masem:-)Dnes bych to již nepřekládal asi jako “polévka”, ale spíš “kaše”. Prostě něco mezi…To jen pro upřesnění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *