Jednoduchý a rychlý recepty na vietnamskou rýžovou rybí polévku. Velmi chutné a zdravé jídlo.
Suroviny:
- 200g rýže (jak běžné, tak lepivé)
- 0,5kg ryby (podle původního receptu byste měli použít nějakého hadohlavce – snakehead mullet)
- svazek divoce rostoucích chryzantém
- svazek fenyklu
- 2 – 3 lžičky oleje
- jarní cibulku
- zázvor
- rybí omáčku
- vaše oblíbená koření
- pepř
Příprava
Rýži dobře promyjte a zbavte nečistot. Fenykl, Chryzantémy a jarní cibulku opláchněte a dejte stranou.
Rybu zbavte šupin a vykuchejte. Odstraňte žábry a celou rybu dobře promyjte. Do ryby udělejte několik dlouhých a hlubokých zářezů a dejte ji vařit do 3 litrů vody. Nezapomeňte přidat koření, nať jarní cibulky a lehce pokrájený zázvor.
Uvařené rybí maso ochuťe rybí omáčkou, pepřem a společně se zbytkem jarní cibulky a zázvoru dejte smažit. Když je vše osmažené, tak si osmaženou rybu připravte stranou.
Do rybího hrnce vložte kostru, pořádně zamíchejte, chvilku povařte a vše přeceďte. Přidejte rýži a vařte tak dlouho, dokud rýže plně nezměkne.
Do hrnce přidejte smažené rybí maso, fenykl, chryzantémy, jarní cibulku a zamíchejte. Podávejte horké společně s pepřem.
Obrázky: gocbep.net