Rybí rýžová polévka – Cháo cá

Jednoduchý a rychlý recepty na vietnamskou rýžovou rybí polévku. Velmi chutné a zdravé jídlo.

Suroviny:

  • 200g rýže (jak běžné, tak lepivé)
  • 0,5kg ryby (podle původního receptu byste měli použít nějakého hadohlavce – snakehead mullet)
  • svazek divoce rostoucích chryzantém
  • svazek fenyklu
  • 2 – 3 lžičky oleje

 

K dochucení použijeme:

  • jarní cibulku
  • zázvor
  • rybí omáčku
  • vaše oblíbená koření
  • pepř

Příprava

Rýži dobře promyjte a zbavte nečistot. Fenykl, Chryzantémy a  jarní cibulku opláchněte a dejte stranou.

Rybu zbavte šupin a vykuchejte. Odstraňte žábry a celou rybu dobře promyjte. Do ryby udělejte několik dlouhých a hlubokých zářezů a dejte ji vařit do 3 litrů vody. Nezapomeňte přidat koření, nať jarní cibulky a lehce pokrájený zázvor.

Uvařené rybí maso ochuťe rybí omáčkou, pepřem a společně se zbytkem jarní cibulky a zázvoru dejte smažit. Když je vše osmažené, tak si osmaženou rybu připravte stranou.

Do rybího hrnce vložte kostru, pořádně zamíchejte, chvilku povařte a vše přeceďte. Přidejte rýži a vařte tak dlouho, dokud rýže plně nezměkne.

Do hrnce přidejte smažené rybí maso, fenykl, chryzantémy, jarní cibulku a zamíchejte. Podávejte horké společně s pepřem.

Obrázky: gocbep.net

Připojte se k příznivcům vietnamské kuchyně

Jednou za týden až čtrnáct dní vám budu zasílat tipy na zajímavé vietnamské recepty a novinky, které objevím.

, , ,

No comments yet.

Napsat komentář