Další z receptů při jejichž přípravě použijeme dlouhé rýžové nudle. Tentokrát budeme vařit krabí polévku.
Suroviny:
- 600g polního kraba
- 50g tamarindu indického
- 150g rajčat
- 800g dlouhých rýžových nudlí – bún
- 100ml vinného octu
- krevetovou pastu
- jarní cibulku
- sušenou cibuli
- Eryngium – Máčka
- banánový květ
- majoránku
- citron
- chilli
- rybí omáčku (nước mắm)
- sůl
- vodní špenát (ipomea aquatica)
Příprava
Dobře umyjte kraba. Odstraňte jeho horní i spodní část krunýře a do připravené misky vydlabejte jikry. Poté kraba lehce nasolte, v hmoždíři rozbijte, přilijte k němu vodu a dejte ho vařit.
Omyjte a pokájejte jarní cibulku a máčku, nechte na talíři odkapat. Déle umyjte a ponořte do lehce nasolené vody nasekaný vodní špenát, majoránku a banánový květ. Opět vyndejte, odkapte a nechte připravené na talíři.
Na rozpáleném tuku osmahněte do zlatova sušenou cibuli a přidejte pokrájená rajčata. Stranou dejte vařit tamarind indický a když změkne, tak si ho připravte stranou.
Na pánvi dejte smažit sušenou cibuli a po chvilce přidejte krabí jikry. Smažte tak dlouho, dokud nezhoustnou.
Do hrnce s krabem přidejte vinný ocet a vařte ho tak dlouho, dokud krabí maso nestoupne na povrch. Potom přidejte osmažená rajčata, zmírněte plamen, přidejte tamarindovou omáčku a ostatní dochucovadla.
Do misek dejte nudle, poté krabí maso, pastu z jiker, máčku a jarní cibulku. Vše zalijte horkým vývarem. Servírujte s banánovými květy, nasekaným vodním špenátem, majoránkou a krevetovou pastou.
Zdroj obrázku: http://www.visualgui.com/