Krabí polévka s dlouhými vlasovými nudlemi – Bún riêu cua

Další z receptů při jejichž přípravě použijeme dlouhé rýžové nudle. Tentokrát budeme vařit krabí polévku.

Suroviny:

  • 600g polního kraba
  • 50g tamarindu indického
  • 150g rajčat
  • 800g dlouhých rýžových nudlí – bún
  • 100ml vinného octu

 

K dochucení použijeme:

  • krevetovou pastu
  • jarní cibulku
  • sušenou cibuli
  • Eryngium – Máčka
  • banánový květ
  • majoránku
  • citron
  • chilli
  • rybí omáčku (nước mắm)
  • sůl
  • vodní špenát (ipomea aquatica)

Příprava

Dobře umyjte kraba. Odstraňte jeho horní i spodní část krunýře a do připravené misky vydlabejte jikry. Poté kraba lehce nasolte, v hmoždíři rozbijte, přilijte k němu vodu a dejte ho vařit.

Omyjte a pokájejte jarní cibulku a máčku, nechte na talíři odkapat. Déle umyjte a ponořte do lehce nasolené vody nasekaný vodní špenát, majoránku a banánový květ. Opět vyndejte, odkapte a nechte připravené na talíři.

Na rozpáleném tuku osmahněte do zlatova sušenou cibuli a přidejte pokrájená rajčata. Stranou dejte vařit tamarind indický a když změkne, tak si ho připravte stranou.

Na pánvi dejte smažit sušenou cibuli a po chvilce přidejte krabí jikry. Smažte tak dlouho, dokud nezhoustnou.

Do hrnce s krabem přidejte vinný ocet a vařte ho tak dlouho, dokud krabí maso nestoupne na povrch. Potom přidejte osmažená rajčata, zmírněte plamen, přidejte tamarindovou omáčku a ostatní dochucovadla.

Do misek dejte nudle, poté krabí maso, pastu z jiker, máčku a jarní cibulku. Vše zalijte horkým vývarem. Servírujte s banánovými květy, nasekaným vodním špenátem, majoránkou a krevetovou pastou.

Zdroj obrázku: http://www.visualgui.com/

Připojte se k příznivcům vietnamské kuchyně

Jednou za týden až čtrnáct dní vám budu zasílat tipy na zajímavé vietnamské recepty a novinky, které objevím.

, ,

No comments yet.

Napsat komentář