Bún ốc – šnečí polévka s dlouhými vlasovými nudlemi

Jídla připravovaná ze šneků jsou po celém světě vyhlášenou specialitou. Nejen ve Francii jsou šneci v oblibě a v oblasti JV Asie je tomu také tak. Máte-li chuť si uvařit šneky s dlouhými vlasovými nudlemi jako polévku, tak čtěte dál.

Suroviny

  • 1500g velkých divokých šneků
  • 200ml vinného octu
  • 500g umytých rajčat
  • 1000g dlouhých vlasových nudlí
  • 100g rozpuštěného sadla

K dochucení použijeme

Příprava

Šneky namočíte do vody a pečlivě je očistěte pod tekoucí studenou vodou. Usekněte konce jejich domečků a šneky vyndejte. Odstraňte šnečí žaludek a tělo hoďte do připravené nádoby s  octem, dobře jej umyjte a usušte. Připravené šneky ochuťte rybí omáčkou, nadrcenou kurkumou, sádlem a vinným octem.

Na rozehřáte pánvi osmahněte dozlatova sušenou cibuli. Přidejte šneky a pozvolna smažte z obou stran dokud nejsou hotové.

Opět přidejte cibuli, plátky rajčat a vařte tak dlouho, dokud není vše uvařené. Nakonec přidejte vinný ocet, šťávu z tamarindu, vroucí vodu, rybí omáčku a vše smíchejte a varem udělejte šnečí polévku.

Na druhé pánvi osmahněte nadrcené sušené chilli s octem a dejte si ho na stranu. Umyjte a pokrájejte jarní cibulku a perilu, vše si připravte na stůl.

Do misek vložte udělané nudle, na ně položte perilu a jarní cibulku a nakonec vše přelijte horkou polévkou.

Smaženým chilli si můžete celé  jídlo dochutit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Jižní Vietnam, Polévky, Recepty dle druhu, Recepty dle území, Severní Vietnam, Střední Vietnam, Vietnam se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *