Bún chả – dlouhé vlasové nudle s grilovaným masem

Bún chả je vynikající jídlo o jehož rozšíření do podvědomí Čechů se postarala nedávno vzniklá restaurace ve Slezské ulici na Vinohradech. Jeho příprava není složitá, ale o to víc je chutné.

Suroviny:

  • 400g vepřového masa (nejlépe jak tučného, tak libového)
  • 600g vepřového plecka
  • 20g sušené a opečené cibule
  • 200g zelené papáji
  • 100g mrkve
  • 1000g dlouhých vlasových nudlí
  • 1000g uhlí

K dochucení můžete použít:

  • česnek
  • chilli
  • citron
  • cukr
  • rybí omáčku (nước mắm)
  • koření s velkým obsahem soli
  • karamelovou omáčku
  • koriander
  • čerstvé bylinky
  • zelený salát
  • pepř
  • jarní cibulka

Příprava

Omyjte a namelte plecko. Smíchejte ho s cibulí, přidejte pepř, koření a rybí omáčku. Ze vzniklého “těstíčka” odělejte malé kuličky přibližně o velikosti liči. Každou kuličku lehce zmáčkněte a uděljte z ní placičku.

Zbytek prorostlého a libového masa pokrájejte, smíchejte s cibulí, karamelovou omáčkou a rybí omáčkou a dejte to někam namarinovat.

Papáju pokrájejte, mrkev oloupejte a také nakrájejte na plátky. Lehce je nasolte a naložte je do rybí omáčky smíchané s  octem, chili, česnekem a cukrem.

Umyjte salát, bylinky a koriandr a vše naaranžujte na talíř.

Na uhlí ogrilujte maso, dokud není dostatečně hnědé.

Nudle přelijte horkou vodou, sceďte a vložte do misek. Podáváme s horkým grilovaným masem, omáčkou, nakrájenou papájou, mrkví a čerstvou zeleninou.

Zdroj obrázků: http://primitiveculture.blogspot.com/

Příspěvek byl publikován v rubrice Jídla s nudlemi, Recepty dle druhu, Recepty dle území, Severní Vietnam, Vietnam se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: Bún chả – dlouhé vlasové nudle s grilovaným masem

  1. hanka napsal:

    už jsme uvařili několik druhů z vašich receptů, ale postrádáme recept na vepřové výpečky s rýžovými nudlemi a výtečnou omáčkou s mrkví… strašně bych chtěla poznat recept i nato výtrečné jídlo abycom si mohli dělat i tento pokrm doma a nemuseli jezdit až do vietnamské tržnice do restourace…. děkuji za vyslišení… recept mi kdyžtak pošlete na email, zde uvedený.. děkuji

  2. magda napsal:

    Zajimam se o asijskou kuchyni vseobecne, obzvlast na byliny.
    Ty kupuju na trznici a nekdy musim hodne experimentovat nebo zdlouhave vyhledavat na netu o pouzivani bylin. Nejsou nekde nejake ucelene info o bylinach?
    dik, m.

  3. vypěstována závislost…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *