Vařené vepřové maso v kokosovém mléce – Thịt lợn kho nước dừa

Toto jídlo se často vaří v jižním Vietnamu. Nazapře tak v sobě gastronomicky geografické kořeny sahající do oblasti dnešní Kambodže. Pro milovníky nejvíce rozšiřené vietnamské severní kuchyně může být toto jídlo příjemnou vietnamskou změnou. Recept je to rychlý, chutný a jednoduchý. Jako přílohu můžete použít rýži, případně nějakou zeleninu (fazolové výhonky, fazole aj.)

Suroviny:

  • 500 g vepřové kýty
  • 2 misky na rýži kokosové mléka (přibližně ty dvě plechovky)
  • 1/4 misky na rýži rybí omáčky
  • 1 lžičku cukru
  • Pár stroužků česneku

Příprava pokrmu:

Vepřové maso dobře omyjeme a pokrájíme na menší kostičky (velké přibližně tak, abychom je byli schopni chňapnout hůlkami).

Do hrnce vylijeme kokosové mléku a přidáme k němu ještě půl misky vody a česnek. Dochutíme cukrem a rybí omáčkou. Vše přivedem k varu a vaříme na vysoký stupeň tak dlouho, dokud se nám na povrchu neudělá pěna. Tu poté shrábneme a odstraníme pryč a omáčku s masem vaříme na mírném ohni dokud maso zcela nezměkne.

Jídlo můžeme servírovat s nějakými vietnamskými bylinkami.

Příspěvek byl publikován v rubrice Jižní Vietnam, Recepty dle druhu, Recepty dle území, Střední Vietnam, Vietnam se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *