Canh s vegetariánskými zelnými knedlíčky

Pokračujeme v sérii jednoduchých vietnamských jídel pro vegetariány. Pokud jste milovníci polévek (canh) a zelí, zkuste tuto polévku se zelnými knedlíčky na vietnamský způsob. Vietnamsky se jídlo nazývá canh bắp cải hầm. Jednoduché zeleninové vývary canh jsou častou přílohou k jídlu, aby rýže lépe klouzala do krku.

Suroviny

Předtím než začnete

Zelí – použijte pouze zelené části listů a odstrňte tuhý řapík uprostřed, poté opracované listy vložte do vroucí slané vody (na chvíli), než hezky změknou (povadnou).

Tofu – nakrájejte na tenké plátky

Houby – promyjte ve slané vodě a nakrájete na tenké plátky

Pažitka – namočte ji do horké slané vody než změkne (jako zelí)

Náplň  – smíchejte tofu, houby, škrob a seznamový olej s pepřem, solí, cukrem a glutamátem (pokud vám jeho užití v kuchyni nevadí)

Samotné vaření

Položte změklý zelný list na talíř, do jeho středu umístěte přibližně lžíci směsi (náplně), zabalte to a vše pevně převažte pažitkou (taktéž změklou).

Dejte vařit vodu (případně klasický zeleninový vývar), přidejte trochu soli, zabalené knedlíčky a vařte je dokud nezměknou, vývar ochuťte sojovkou a glutamátem. Cíleme je získat čirý vývar, takže odsraňujte během varu nečistoty z povrchu (pěnu, bublinky apod.)

Servírování

Do malé misky nandejte knedlíček a trochu vývaru. Dozdobte koriandrem a pepřem. K jídlu se podává teplá rýže a sojová omáčka s plátky chilli.

Všem kuchařům a strávníkům přeji dobrou chuť!

 

Připojte se k příznivcům vietnamské kuchyně

Jednou za týden až čtrnáct dní vám budu zasílat tipy na zajímavé vietnamské recepty a novinky, které objevím.

,

No comments yet.

Napsat komentář