Další z khmerských receptů – tentokrát na výborné hovězí maso vařené v kokosové šťavě a palmovém cukru🙂 Zkuste to! A pokud Vám to bude chutnat, tak dejte vědět.
Co potřebujete na hovězí maso na palmovém cukru
- 500g hovězího masa
- 2 a půl lžíce palmového cukru
- 1 lžička soli
Jak na Kroeung – khmerskou curry pastu
- 1 lžíce rozdrceného česneku
- 1 lžíce rozdrcené šalotky
- 1 lžíce sušeného chilli (namočeného aby změklo, osušeného a následně pokrájeného)
- půl lžíce černého pepře (mletého)
- 1 lžíce galangalu (nakrájeného na malinké kousky)
- 3 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce sojovky
- 1 lžíce tamarindového džusu
- půl litru kokosového džusu
Příprava hovězího masa na palmovém cukru
Hovězí masíčko nakrájejte na větší kousky, pokrájejte galangal a posypte jím hovězí maso. Hovězí poté lehce osolte a nechte pár hodin odpočinout.
Do velkého hrnce dejte cukr, který na středním plameni ho pomalu rozpusťte, než začne zlátnout. Poté přidejte rozdrcený česnek a papř. A smažte tak dlouho, dokud to jen jde. (A hezky to voní..)Poté přidejte hovězí, chilli (pokud chcete), rybí omáčku, sojovku sůl a pokračujte ve vaření.
Chvilí to nechte povařit a poté do hrnce vlijte kokosový džus (šťávu). Ochuťte směs tamarindovým džusem (šťávou) pokračujte ve vaření dokud není hovězí hotové.
Hovězí maso servírujte na list salátu a pokrm podávejte s rýží.