Hovězí maso na palmovém cukru

Další z khmerských receptů – tentokrát na výborné hovězí maso vařené v kokosové šťavě a palmovém cukru🙂 Zkuste to! A pokud Vám to bude chutnat, tak dejte vědět.

Hovězí na palmovém cukru

Co potřebujete na hovězí maso na palmovém cukru

  • 500g hovězího masa
  • 2 a půl lžíce palmového cukru
  • 1 lžička soli

Jak na Kroeung – khmerskou curry pastu

  • 1 lžíce rozdrceného česneku
  • 1 lžíce rozdrcené šalotky
  • 1 lžíce sušeného chilli (namočeného aby změklo, osušeného a následně pokrájeného)
  • půl lžíce černého pepře (mletého)
  • 1 lžíce galangalu (nakrájeného na malinké kousky)
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce sojovky
  • 1 lžíce tamarindového džusu
  • půl litru kokosového džusu

Palmový cukr

Příprava hovězího masa na palmovém cukru

Hovězí masíčko nakrájejte na větší kousky, pokrájejte galangal a posypte jím hovězí maso. Hovězí poté lehce osolte a nechte pár hodin odpočinout.

Do velkého hrnce dejte cukr, který na středním plameni ho pomalu rozpusťte, než začne zlátnout. Poté přidejte rozdrcený česnek a papř. A smažte tak dlouho, dokud to jen jde. (A hezky to voní..)Poté přidejte hovězí, chilli (pokud chcete), rybí omáčku, sojovku sůl a pokračujte ve vaření.

Chvilí to nechte povařit a poté do hrnce vlijte kokosový džus (šťávu). Ochuťte směs tamarindovým džusem (šťávou) pokračujte ve vaření dokud není hovězí hotové.

Hovězí maso servírujte na list salátu a pokrm podávejte s rýží.

Připojte se k příznivcům vietnamské kuchyně

Jednou za týden až čtrnáct dní vám budu zasílat tipy na zajímavé vietnamské recepty a novinky, které objevím.

, ,

No comments yet.

Napsat komentář