Divoká chryzantéma – Cải cúc

Vietnamské jméno: Tần Ô, Cải Cúc

Běžně používaný český název: Divoká chryzantéma

Botanický název : Asteraceae, Chrysanthemum  Coronarium

Popis: Zelené díraté listy, podobné listům okrasných chryzantém. Listy divoké chryzantémy jsou však širší a zelenější.

Oblast výskytu: Lze ji nalézt po celé Asii

Chuť: Silná, hořká chryzantémová příchuť

Použití v kuchyni: Nejčastěji se nasekaná přidává do polévek

Léčivé užití: Bohatá na vitamin B

Rozmnožování: Divoká chryzantéma se lehce rozmnožuje semeny

 

Divoká chryzantéma - cải cúc

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Bylinky, Suroviny se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *