Divoká chryzantéma – Cải cúc

Vietnamské jméno: Tần Ô, Cải Cúc

Běžně používaný český název: Divoká chryzantéma

Botanický název : Asteraceae, Chrysanthemum  Coronarium

Popis: Zelené díraté listy, podobné listům okrasných chryzantém. Listy divoké chryzantémy jsou však širší a zelenější.

Oblast výskytu: Lze ji nalézt po celé Asii

Chuť: Silná, hořká chryzantémová příchuť

Použití v kuchyni: Nejčastěji se nasekaná přidává do polévek

Léčivé užití: Bohatá na vitamin B

Rozmnožování: Divoká chryzantéma se lehce rozmnožuje semeny

 

Divoká chryzantéma - cải cúc

 

Připojte se k příznivcům vietnamské kuchyně

Jednou za týden až čtrnáct dní vám budu zasílat tipy na zajímavé vietnamské recepty a novinky, které objevím.

No comments yet.

Napsat komentář