“Nový ceny, nové jídlo” Asijské bistro Cây Tre

IMG_4240

Když nevíte co dělat, jděte k Vietnamcům na jídlo.

Tímto heslem se už delší dobu řídím. Právě jsem se vrátil z asijského bistra Cây Tre, které má v překladu takřka poetický název “bambus”.

Pohltí vás však během návštěvy vůně a chutě tajemné Asie?

Pokud vás to zajímá, čtěte dál…

Kdy jsem na bistro narazil

Bylo to někdy loni na podzim a na Bambus jsem narazil zcela náhodou. Jel jsem tramvají z Nuslí na Pankrác a cestou jsem z okýnka zahlédl název bistra. Dost mi utkvěl v paměti.

IMG_4239

Od podzimu uplynulo několik měsíců, máme tu jaro za dveřmi a já jsem se konečně dostal k tomu, abych se Bambusáriu podíval blíže na zoubek. Rovnou říkám, že jsem testoval sám a ve značně unavené stavu, takže je možné, že následující popis bude dost subjektivní.

Jedna věc mě v poslední době na vietnamských restauracích fakt štve (kromě borců z Holešovic za Alzou, ti to chytře vymysleli…!) a tou je neuvěřitelný smrad z přepáleného oleje, kterým po návštěvě načichnete od ponožek až po vlasy. Začínám podezřívat všechny nuselská vietnamská bistra, že udělali nějakou hromadnou dohodu, protože mé tolik oblíbené Vietnam food dole v Nuslích, na tom se smradem není o moc lépe. Ba  naopak poslední dobou. Situace se rapidně zhoršuje, takže pozor na to…:-)

Kromě zmiňovaného odéru je interiér bistra klasický, spíše nudný. Jediným zpestřením je oblíbené vězeňské okénko přímo do kuchyně, takže se během čekání na jídlo můžete  kochat i jeho přípravou. Pokud vás to zajímá.

V Bambusu nabízejí VŠE a to doslova. Je libo řízeček, závitek nebo smažený sýr? Není problém, udělají vám cokoliv. Jejich menu sice vévodí “PHO BO” a “PHO GA” ale ani jednu z místních královen vietnamské kuchyně jsem se neodvážil ochutnat. Tentokrát jsem všechny karty vsadil na klasiku. Na něco, co mi chutná všude – většinou i tam, kde to nevaří příliš dobře.

Ano, je to mé milované Bun Cha…

Co mě na místní Bunče překvapilo?

Oříšky. Arašídy. Ty jsem zatím nikdy nejedl. Sezamový tuning už znám, ten mě nevyděsil. Poprvé jsem ho zaregistroval asi před rokem v Thanh Tam na Albertově, ale buráky jsem v Bunče ještě neměl. Nebylo to špatné, mám je moc rád a k chuti to docela ladilo.

Omáčka nuoc cham byla překvapivě dobrá. Sice v ní nebyla žádná nakládaná zelenina, ale co. To nevadí. Hlavně, že měla chuť. A tu naštěstí opravdu měla.

Nudle byly bún. To je dobrý základ. Už jsem se bohužel u Bunčy setkal i s jinými druhy nudlí. Maso bylo klasické, dělané zprudka na woku, ale bylo docela dobře ochucené a bylo ho dost.

K Bunče bylo dostatek salátu. To mě docela potěšilo.

Co mě fakt nepotěšilo? Jídlo jsem dostal do velké misky. Ve stejné jako servírují většinou Bun bo Nam bo.

Bun bo Nam bo určitě znáte, jinak byste tyhle stránky nečetli. Představte si tedy, jak blbě se pak namáčí maso a nudle do omáčky, když je miska o cca 10 cm výše a na stole je navíc bílý ubrus:-)

V každém případě  jídlo bylo hrozně mastné a nudle do žluté barvy s příchutí kari. Takže vám po první návštěvě toto bistro doporučit bohužel nemůžu. Ale ještě mu dám jednu šanci, příště zajdu na pho a uvidí se.

PS: Bun Cha stála 85 Kč.

Adresa asijského bistra Cây Tre:

Táborská 66, Nusle, Praha 4

tel.: 261 216  412

Otevírací doba:

Po – Pá 10:00 – 21:00

So – Ne 11:00 – 21:00

Menu vietnamského bistra Cay Tre:

IMG_4237

IMG_4238

Připojte se k příznivcům vietnamské kuchyně

Jednou za týden až čtrnáct dní vám budu zasílat tipy na zajímavé vietnamské recepty a novinky, které objevím.

No comments yet.

Napsat komentář