Cestování po Vietnamu – vyzkoušené restaurace na Phu Quocu

Pokud se chystáte navštívit vietnamský ostrov Phu Quoc, nechcete strávit dny obcházením nejrůznějších restaurací a jídelen, a přesto byste se rádi dobře a autenticky najedli, tak je tento článek přímo pro Vás! Po více jak 2 týdnech na ostrově konečně vím, kde vaří dobře a kde nikoliv. Všechna zařízení, která navštěvujeme jsou spíše levnější, a hledáme pouze jedno – dobré autentické vietnamské jídlo za přijatelnou (vietnamskou) cenu. Po dvou měsících ve Vietnamu  máme cenový strop přibližně 300 Kč pro dva lidi. Lze se tu ale výborně najíst i za 60 Kč, jak se dozvíte později.

1) Restaurace Sakura

Nižší cenová hladina, ale jídla, které jsme zde ochutnali byli chuťové výborné, porce velké. Majitelka je kuchařka, mluví výborně anglicky a prostředí je klidné (v lese 10 km od hlavního města). Pro nás jednoznačně nejlepší podnik na ostrově. Kvalitu této restaurace pozvrzuje i hodnocení na Tripadvisor.com (i když často tomu bohužel není).

Restaurace má stálou nabídku, ale před objednáním je lepší se zeptat, co je a co není. Zejména ryby a mořské plody jsou dle denní nabídky.

Restaurace se nachází cca 10km od hlavní města směrem na sever. Cesta na skutru trvá přibližně 20 minut. Z hlavní silnice sjeďte doleva v místě kde jsou cedule na Bo resort, Thang Loi resort a na tuto restauraci. Po cca 500 metrech jízdy ji nemůžete minout.

Restaurace Sakura se nachází kousek od hlavního města Duong Dong

 

Doporučujeme ochutnat zejména vynikající kokosové curry omáčky, na které se paní majitelka asi specializuje, protože lepší jsem zatím nikde nejedl.

Jídlo, které jsme dostali stálo do 150 Kč i s pitím. Bylo výborné.


Jídla, která jsme zde uchutnali, patřila mezi ty nejchutnější, jež jsme ve Vietnamu jedli.

Ryba dle spešl receptury dle paní Kiem.


Moc nám chutnalo i pití (čerstvé džusy) a dezerty (hluboce smažený banán v těstíčku).

Smažený banán v těstíčku

Kavá s ledem a sladkým kondenzovaným mlékem - Ca phe sua da

2) Vegetariánská jídelna v centru města

I přesto, že nejsem vegetarián, tak jsem si tuto kuchyni moc oblíbil. Vietnamská vegetariánská kuchyně je opravdu výborná a neuvěřitelně rozmanitá. V těchto jídelnách se navíc najíte velmi rychle a levně. Skoro v každém měste naleznete nějakou. Hledejte nápis “Ăn chay”.

V jídelně máte na výběr každý den z jiných druhů pokrmů. My jsme se dávali nejraději “od každého něco” – vietnamsky stačí, když řeknete “Cơm phần” nebo jim to raději ukázejte:-) 30 Kč / osoba.

Vegetarianska restaurace v centru Duong Dongu.

Com phan pro dva - Velká canh (polévka), zelenina, tofu a rýže.

K jídlu je vždy dostatek rýže a polévka (canh).


Vege ryba, fakt chutnala jako ryba.

Tofu ryba

Tofu ala hovězí

A dva pořádný vege letní závitky na doma. Kus – 5 Kč.

Závitek doutník

3) Phở Số 1výborná volba pro pholívku k snídani

Pochutnáte si na phở k snídani? Pokud ano, tak se stavte ve “Pho číslo jedna”. Nachází se na východní výpadovce z města a díky cedulím a celkové “corporate identity” prodejny a propagačních materiálů ji zajisté nepřehlédnete.

My jsme si na polévce pochutnávali i v poledne, ale dle ofiko otevírací doby (ve Vietnamu se na tohle moc nehraje) mají otevřeno pouze ráno a večer.

Polévka za 35 Kč byla výborná a již po několikáté se nám potvrdilo pravidlo – čím větší polévkárna, tím lepší produkt. Dostali jsme k ní klasickou hromadu bylinek a všech možných ochucovadel. Po jídle nechyběl vietnamský čaj s ledem.

Pho číslo jedna

Pho bo - hovězí polévka

Tra da - vietnamský čaj s ledem

Doufám, že někomu tento článek přijde vhod a na Phu Quocu si dovolenou užijete i se všemi kulinářskými vychytávkami, které tu na Vás čekají.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: Cestování po Vietnamu – vyzkoušené restaurace na Phu Quocu

  1. Ellis napsal:

    Moc zajímavé!

  2. Kuba napsal:

    Na Phu Quocu jsem se byl učit vařit a říkal jsem si, že bych to chtěl umět tak jako vaří v Sakuře. Stojí za návštěvu. Velmi zajímavý je i osud majitelky. Až tam budete, přeju Vám, ať se rozpovídá!

    • Nguyễn Văn Tôm napsal:

      A kde jste se tam učil vařit?

      • Kuba napsal:

        Shodou okolností u paní Anh – majitelky pepřové farmy, kde jste také byl. 🙂 Mimochodem, lepší pepř a hlavně její pepřovou pastu s tajnou recepturou jsem nikdy nejedl. Bohužel už mi dochází. 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *