Vietnamský název: củ cải trắng
Běžně použivný český název: ředkev, bílá ředkev, čínská či japonská ředkev, daikon
Bíla ředkev se v České republice běžně prodává v supermarketech. Má lehce pálivou chuť. Lze jíst syrová, vařená, smažená či nakládaná do bánh mì. Používá se jako příloha jídel nebo do salátů. Vařený daikon chutná podobně jako řepa.
Ve Vietnamu je to častá a levná surovina. Kromě jídla se ve Vietnamu používá v rámci tradičního vietnamského léčitelství.
Kdyby někoho zajímalo, jak se bílá ředkev používá v rámci thuốc nam (vietnamského léčitelství), tak mi napište, a napíšu pro to samostatný článek!
Sakriš:-)Malé články (o zelenině, bylinkách, ovoci atd.) tu na facebooku běžně nepublikuju, tak se omlouvám za spam. Jsem se překliknul…
Jak se bílá ředkev používá v rámci thuốc nam (vietnamského léčitelství)?
Mne by to hodne zajimalo!
To je škoda..jen publikujte! Dělám si vlastní průzkum asijských bylin, tak bych se aspoň něco přiučila 🙂
OK, dám na Vaše rady Magdo a budu to dávat i na FB!.)
Díky, pěkný den a chuc ngon miệng 🙂