Remember Vietnamese food

Remember Vietnamese food je název vietnamské restaurace nacházející se v centru Prahy nedaleko tramvajové zástavky Bílá Labuť. Kromě vietnamských speciality je možné si dát i “standartní” česko-asijské rychlovky. Máte-li s touto restaurací zkušenosti, podělte se s ostatními v komentářích pod článkem. Remember Vietnamese food a jejich otevírací doba: Pondělí:     10:00     –     23:00 […]

Read full story 4 komentáře
IMG_0136

Vařené vepřové maso v kokosovém mléce – Thịt lợn kho nước dừa

Toto jídlo se často vaří v jižním Vietnamu. Nazapře tak v sobě gastronomicky geografické kořeny sahající do oblasti dnešní Kambodže. Pro milovníky nejvíce rozšiřené vietnamské severní kuchyně může být toto jídlo příjemnou vietnamskou změnou. Recept je to rychlý, chutný a jednoduchý. Jako přílohu můžete použít rýži, případně nějakou zeleninu (fazolové výhonky, fazole aj.) Suroviny: 500 […]

Read full story Comments { 0 }
IMG_0425

Smažené “jarní” závitky – Nem rán

Recept na vietnamské smažené závitky – nem rán. Suroviny není problém v Čechách sehnat a pokud stále uvažujete, zda si nějaké vietnamské jídlo uvařit či nikoliv, tak tohle Vám určitě doporučuju zkusit. Suroviny: 300g mletého vepřového masa 20g skleněných nudlí – miến 4-5 jidášových uch 20g polních hub – viz. google 300g loupaných fazolí – […]

Read full story 8 komentářů
IMG_0472

Miến gà – Kuřecí polévka se skleněnými nudlemi

Další z nudlí, které Vietnamci baští jsou tzv. “miến” – prostě skleněné nudle. Miến se vyrábějí ze zelených fazolí a mořských řas. Jsou velmi oblíbené – stejně jako všechny ostatní druhy vietnamských nudlí a ve Vietnamu k sehnání takřka všude. Základní recept, ke kterému můžeme miến použít bude kuřecí polévka. Suroviny: jedno kilové kuře 5g […]

Read full story 3 komentáře
im12233157831

Rybí rýžová polévka – Cháo cá

Jednoduchý a rychlý recepty na vietnamskou rýžovou rybí polévku. Velmi chutné a zdravé jídlo. Suroviny: 200g rýže (jak běžné, tak lepivé) 0,5kg ryby (podle původního receptu byste měli použít nějakého hadohlavce – snakehead mullet) svazek divoce rostoucích chryzantém svazek fenyklu 2 – 3 lžičky oleje   K dochucení použijeme: jarní cibulku zázvor rybí omáčku vaše […]

Read full story Comments { 0 }
SAM_6031

Rýžová kuřecí polévka – Cháo gà

Kuřecí rýžová polévka je jednoduché a chutné vietnamské jídlo, které zvládnete bez potíží připravit i v ČR.   Suroviny: 1  kuře (tak kilové) 300g vepřových kostí 150g promyté kvalitní rýže 100g promyté lepivé rýže K dochucení: jarní cibulku koriandr citronové listy pepř ochucovadla Příprava: Dobře pormyté kuře dáme vařit do hrnce. Když je uvařené, tak […]

Read full story 2 komentáře
2426785247_83d34c684b

Krabí polévka s dlouhými vlasovými nudlemi – Bún riêu cua

Další z receptů při jejichž přípravě použijeme dlouhé rýžové nudle. Tentokrát budeme vařit krabí polévku. Suroviny: 600g polního kraba 50g tamarindu indického 150g rajčat 800g dlouhých rýžových nudlí – bún 100ml vinného octu   K dochucení použijeme: krevetovou pastu jarní cibulku sušenou cibuli Eryngium – Máčka banánový květ majoránku citron chilli rybí omáčku (nước mắm) […]

Read full story Comments { 0 }
6a00d8341c5baa53ef00e5507fc3de8834-640wi

Bún ốc – šnečí polévka s dlouhými vlasovými nudlemi

Jídla připravovaná ze šneků jsou po celém světě vyhlášenou specialitou. Nejen ve Francii jsou šneci v oblibě a v oblasti JV Asie je tomu také tak. Máte-li chuť si uvařit šneky s dlouhými vlasovými nudlemi jako polévku, tak čtěte dál.     Suroviny 1500g velkých divokých šneků 200ml vinného octu 500g umytých rajčat 1000g dlouhých […]

Read full story Comments { 0 }
balancedbuncha

Bún chả – dlouhé vlasové nudle s grilovaným masem

Bún chả je vynikající jídlo o jehož rozšíření do podvědomí Čechů se postarala nedávno vzniklá restaurace ve Slezské ulici na Vinohradech. Jeho příprava není složitá, ale o to víc je chutné. (Pokračování textu…)

Read full story 6 komentářů
IMG_0383

Kuřecí polévka s dlouhými vlasovými nudlemi – Bún thang

Pokud máte rádi vietnamské polévky, tak Vám zajisté neuniklo, že se liší jak typem vývaru, tak nudlemi, které pro přípravu použijeme. V tomto receptu budeme používat dlouhé vlasové nudle, které lze bez problémů koupit i v ČR. Na vietnamských tržištích je hledejte pod názvem “bún rối” anebo jenom “bún”. Suroviny:   1000g vepřových morkových kostí […]

Read full story Comments { 0 }