Kopr – Thí là

Vietnamské jméno: Thì Là

Běžně používané české jméno: Kopr

Botanické jméno : Apiaceae, Anthenum  Graveolens

Místo výskytu: Evropa, střední a JZ Asie

Chuť: jako kopr:D

Použití v kuchyni: Široce užíván v severním Vietnamu. Často se z něj děla rybí koprová polévka. Také se přidává do rybích marinád.

Léčivé použití:

Rozmnožování: semeny

Kopr - Thì là

Příspěvek byl publikován v rubrice Bylinky, Suroviny se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: Kopr – Thí là

  1. Rita napsal:

    Dobrý den,
    děkuji za chvályhodnou snahu přiblížit nám naše cizokrajné spoluobčany a jejich život. A mám dotaz. Všimla jsem si, že si často odnášejí z polí v okolí řepkovou nať. Předpokládám, že pro kulinářské účely. Nemůžete nám o tom napsat něco bližšího, nejlépe i s receptem na vyzkoušení? Děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *