Daikon – velká bílá ředkev – củ cải trắng

Vietnamský název: củ cải trắng

Běžně použivný český název: ředkev, bílá ředkev, čínská či japonská ředkev, daikon

Daikon, velká bílá ředkev či čínská/japonská ředkev. Vietnamsky củ cải trắng.

Bíla ředkev se v České republice běžně prodává v supermarketech. Má lehce pálivou chuť. Lze jíst syrová, vařená, smažená či nakládaná do bánh mì. Používá se jako příloha jídel nebo do salátů. Vařený daikon chutná podobně jako řepa.

Ve Vietnamu je to častá a levná surovina. Kromě jídla se ve Vietnamu používá v rámci tradičního vietnamského léčitelství.

Kdyby někoho zajímalo, jak se bílá ředkev používá v rámci thuốc nam (vietnamského léčitelství), tak mi napište, a napíšu pro to samostatný článek!

Příspěvek byl publikován v rubrice Exotická zelenina, Suroviny. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: Daikon – velká bílá ředkev – củ cải trắng

  1. Sakriš:-)Malé články (o zelenině, bylinkách, ovoci atd.) tu na facebooku běžně nepublikuju, tak se omlouvám za spam. Jsem se překliknul…

    • Jana napsal:

      Jak se bílá ředkev používá v rámci thuốc nam (vietnamského léčitelství)?

      Mne by to hodne zajimalo!

  2. To je škoda..jen publikujte! Dělám si vlastní průzkum asijských bylin, tak bych se aspoň něco přiučila 🙂

  3. Díky, pěkný den a chuc ngon miệng 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *